תחלופת הרכבים במדינת ישראל היא יחסית גבוהה. על כן, תהליך רכישת אוטו חדש יכול להשפיע רבות על ההוצאות של משק בית לאורך השנים. לכן, אנשים רבים מתלבטים איפה הכי כדאי לרכוש רכב חדש. שתי האפשרויות הכי נפוצות שקיימות כיום בשוק הרכב הן קנייה מחברת ליסינג לעומת קנייה מהיבואן באופן ישיר. לכל אחת מהן היתרונות והחסרונות שלה, והמאמר הבא יפרט עליהם בקצרה.
יכולת התמקחות
היתרון הגדול שיש לחברות ליסינג על פני יבואן רשמי בהיבט הקנייה הוא היכולת להתמקח. בעת קניית רכב חדש מחברת ליסינג מימוני או תפעולי, לרוב ניתן יהיה להתמקח עם סוכני מכירות הרכב עבור האביזרים השונים שבאים איתו, כמו מצלמה אחורית, מערכות מולטימדיה, מערכות בטיחות, וכד'. במקרה של יבואן רשמי גם ניתן להתמקח עליהם, אך לרוב המכוניות שם מגיעות ברמות גימור מסוימות שלא ניתנות לשינוי, ולכן לא תמיד ניתן לשנות אותן.
ריביות
קניית רכב חדש מחברת ליסינג מימוני או פרטי מאפשרות קבלת ריביות נמוכות ביותר. הרכבים מושכרים לטווחים ארוכים ביותר לפעמים, ולכן סוכנויות הליסינג נותנות תנאים אידיאליים לקנייה שלא תמיד אפשר לקבל אצל יבואן רשמי. חברות הליסינג מהוות תחרות משמעותית לחברות הייבוא הרשמיות, בנוסף לפתיחת האפשרויות של ייבוא מקביל. כל אלה מאפשרים להן לספק רכבים בריביות מאוד אטרקטיביות.
מחיר מכירה
יתרון משמעותי שיש לקנייה מיבואן רשמי הוא סוג הבעלות על הרכב. ההבדלים במחירים בין רכבים יד ראשונה, יד שנייה, וכן הלאה הם משמעותיים ביותר. ככל שהרכב עובר יותר ידיים, כך המחיר שלו בעת המכירה יורד. קניית רכב מיבואן רשמי מבטיחה שהרכב נקנה כיד ראשונה. עבור קניית רכב מליסינג, המצב שונה בהכרח מכיוון שהרכבים הללו לעתים קרובות עוברים ידיים בין לקוחות שונים. לכן, מחירם נמוך יותר בעת המכירה.
נוחות
היתרון הכי גדול שיש לחברות ליסינג הוא היבט הנוחות. חברות ליסינג הן הנושאות באחריות על הרכב. המשמעות היא שכל תקלה או בעיה שעלולה לצוץ ברכב בעת שימושו ישר מופנות לחברת הליסינג עצמה. הם אלה שלוקחים את הרכב לתיקון במוסכים שהם בוחרים, ובמסגרת הפוליסה שנקבעה בין השוכר לחברה תיקונים אלה אפילו עשויים להתבצע ללא עלות.
לסיכום
ישנם הרבה היבטים לכל סוג רכישת רכב, בין אם מדובר בליסינג או מיבואן רשמי. כל צרכן צריך לעשות את החישוב שלו לפי אופי השימוש שלו ברכב ולהבין באמצעות המידע שהוצג כאן איזו עסקה משתלמת לו יותר.